4 dakika okunma süresi

0 yorum

75

Dünyada Yasaklanan Oyunlar (2024)

TPC Game

2 ay önce

dünyada yasaklanan oyunlar

Bu zamana kadar milyonlarca oyun yapıldı ve piyasaya sürüldü, ne oyunlar geldi geçti. Yapılan oyunların bazıları normal gibi gözükse de bir süre sonra Dünyada yasaklanan oyunlar arasında girdi.. Çoğu kişinin belki de adını bile ilk defa duydukları oyunların hangi gerekçelerle yasaklandığını merak ediyor musunuz? Bu yazımızda sizlere Dünyada yasaklanan oyunlar ve yasaklanma nedenlerini anlatacağız.

Dünyada Yasaklanan Oyunlar ve Yasaklanma Nedenleri

Oyunlar muhteşem gibi gözükse de bazı kişilere ve ülkelere öyle gelmeyebiliyor. Çoğu savaş oyunları bu yüzden hikayenin geçtiği ülkelerde yasaklanıyor çünkü oyunda ülke kötü gösteriliyor. Sadece bu sebeple değil, daha birçok sebepten yasaklanan oyunlar bulunuyor. Aşağıda sizler için Dünyada yasaklanan oyunlar ve yasaklanma nedenlerini listeledik. Sevgilinizle oynayabileceğiniz oyunlar neler merak ediyorsanız o yazımıza da bakabilirsiniz.

Battlefield 3

Dünyada yasaklanan oyunlar yazımızda ilk sırayı Battlefield 3 oyunu alıyor. Hepimizin severek oynadığı Battlefield serisinin 3. oyunu İran’da yasaklandı. Yasaklanmasının sebebi ise oyunda ABD askerlerinin Tahran’ı ve Kapalıçarşı’yı kuşattığı bir senaryo olmasıydı. Bu sebepten dolayı oyunu resmi olarak İran’da oynayamazsınız.

Battlefield 3

Carmageddon

1997 yılında piyasaya sürülen yarış oyun Carmageddon, aslında bildiğimiz yarış oyunlarından değildi. Rakip araçları parçayalana kadar çarptığınız, sokaktaki insanları arabayla ezdiğiniz bir oyundu. Oyun böyle olunca çıktıktan bir süre sonra İngiltere,Almanya ve Hindistan gibi ülkelerde yasaklandı. Bu ülkelerde oyundaki insanların yeşil kanlı zombilere ve çarptığınızda patlayan robotlara dönüşmesiyle tekrardan oynanabilir oldu.

Carmageddon

Manhunt

Rockstar Games tarafından geliştirilen Manhunt, belki de şirketin geliştirdiği en fazla şiddet içeren oyunuydu. Manhunt, oldukça fazla şiddet içeriği ve sadist unsular barındırdığı için Almanya ve İngiltere’nin de içinde olduğu 20’ye yakın ülkede yasaklandı.

Manhunt

Postal 2

Belki de çoğu kişinin ismini ilk defa duyduğu Postal 2, 2003 yılında Running With Scissors tarafından piyasaya sürüldü. Şiddet, uyuşturucuya özendirme, terörizm gibi sebeplerden dolayı 13 ülkede yasaklandı. Ardından ABD Posta Teşkilatı (US Postal Service) oyunun adından rahatsız olduğu için şirkete dava açtı.

Postal 2

Spec-Ops: The Line

2012 yılında 2K Games tarafından piyasaya sürülen aksiyon oyunu Spec-Ops: The Line, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yasaklandı. Oyunda Dubai yerle bir olup kumlar altında kaldığı için rahatsız olan BAE, oyunu ülkesinde yasaklamıştır.

Spec Ops The Line

Bully

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve 2006 yılında piyasaya sürülen Bully, Brezilya’da yasaklandı. Çok şımarık, zorba bir karakteri oynadığımız bu oyunun Brezilya’da yasaklanma nedeni ise karakterin gençlere kötü örnek olabilecek davranışlarda bulunması.

Bully

Plague Inc.

Ölümcül bir virüs yaratık insan soyunu tüketmeyi amaçladığımız bu oyun Çin’de yasaklandı. Geçtiğimiz senelerde Dünyanın dengesini bozan COVID 19 virüsünün çıktığı ülke Çin’de bu oyunun oynanması yasaklandı, yasaklanma nedeni de COVID 19 olarak belirtildi.

Plague Inc

Scarface: The World is Yours

1983 yapımı suç ve drama filmi Scarface’den uyarlanan oyun, içerdiği şiddet ve zulüm nedeniyle Almanya’da yasaklandı.

Scarface The World is Yours

Call of Duty: Modern Warfare 2

Dünyada yasaklanan oyunlar listemizin son sırasında Call of Duty serisinin en sevilen oyunlarından olan Modern Warfare 2, Rusya’da yasaklanmıştır. Oynayan oyuncuların çoğusunun hatırlayacağı, hatta sosyal medyada da kullanılan “Remember, No Russian” cümlesinden dolayı oyun Rusya’da yasaklanmıştır.

Call of Duty Modern Warfare 2

Dünyada yasaklanan oyunların yasakları halen kalkmış durumda değil. Yasaklanan her ülke oyun şirketleri için ciddi bir para kaybı demektedir. Eğer siz de oyun çıkartmayı düşünüyorsanız herhangi bir ülkeden yasaklanmamak için oldukça iyi araştırma yapmanız gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı, ilk yorumu sen yapmak ister misin?